februari 01, 2009

Gränslösa avtal och ståpäls med Eric Bibb

------- ----------------
Den gångna veckan har varit händelserik. På jobbfronten var tecknandet av det globala ramavtalet mellan Union Network International och Elanders i tisdags veckans höjdpunkt. Med svenska mått är det kanske inte speciellt märkvärdigt. Och visst kan multinationella företag och den globala fackföreningsrörelsen göra skillnad. Jag har både sagt och skrivit det tidigare - globala ramavtal är ett konkret sätt att mildra och påverka globaliseringens dåliga sidor. Dagar som i tisdags känns det förbaskat bra att jobba för och vara en del av Grafiska Fackförbundet och den internationella fackföreningsrörelsen. Gränslös solidaritet är viktigt och kan få betydelse långt utanför vårt eget land och gränser. Så det så!
---------
Igår inhandlade jag en ny CD. En ny CD fast nästan 40 år gammal inspelning. helt enkelt en kultskiva. Doris Johansson sjunger som en gudinna! Janne "Loffe" Carlsson, Bengan Carlsson, Lukas Lindholm och Bernt Egerbladh var tilsammans med sångerskan Doris också bandet som kallade sig för just Doris. Som helhet är skivan "Did you give the world some love today Baby" i mitt tycke väldigt, väldigt bra. Det är heller inte helt fel att påstå att musiken var bättre förr, i alla fall om man lyssnar på Doris. Tack för tipset Monica!
------
Apropå musik. Eric Bibb är bra på att lira och sjunga, speciellt live. Klicka här så förstår du vad jag menar. Jag lyssnade och såg honom på hyllningskonserten till Barack Obama som Cyndee Peters ordnade härom veckan på konserthuset i Stockholm. Cyndee såg till så att det blev ett ordentligt halle-luja-moment på tillställningen och vi, 1300 personer i publiken plus en mängd musiker och sångare fick nästan taket att lyfta.