februari 20, 2009

AGGIS har fått tillökning












----------
-------------------
I onsdags hade AGGIS, Grafiska Agitationsklubben i Stockholm årsmöte. Mötet beslutade om att ändra i klubben/föreningens stadgar. Skogs- och Träfackets medlemmar i Stockholms- och Uppsalaområdet är välkomna att bli medlemmar i den socialdemokratiska föreningen AGGIS. Välkomna! Några blev med på direkten, fler kommer säkert att bli det. Det skulle vara härligt om vi kan fördubbla medlemsantalet. Skogs- och Träfackets medlemmar i Stockholmsområdet har inte haft någon socialdemokratisk förening. AGGIS skulle kunna bli en maktfaktor i politiken. Det är upp till oss själva om vi vill bli det. Det är populärt med namnbyten, men vi håller på traditionerna, vår förening heter AGGIS även i framtiden.
---------------------------
Vår medlem Seppo Sinimaa var inbjuden till mötet för att prata om läget i Gaza och på Västbanken. Seppo är sedan många år hårt engagerad i palestinafrågan. Han visade intressanta bilder och berättade om sina resor, upplevelser och om det nuvarande tillståndet i en svårt sargad del av världen. Det känns som om vi måste göra mer för befolkningen i Gaza och på Västbanken. Riktigt vad är svårt att veta, det känns ändå som att den samlade arbetarrörelsen i vårt land bör ta intiativ och göra nåt rejält, insamling, kraftsamling eller någonting annat.
-------------------
Jag fick förnyat förtroende och valdes till ordförande för AGGIS. Tack för förtroendet. Michael Nyqvist höll i årsmötet och gjorde det som vanligt föredömligt. Det börjar bli en tradition med Micke som ordförande på våra årsmöten.