augusti 26, 2008

Det blåser läskigt bruna högervindar runt om i Europa

Det damp ner ett brev i mitt brevinkast med följande innehåll:

Broderskapare, vänner!
Varje år försöker mängder av människor – systrar bröder, mammor och pappor – att komma till Europa för att söka sig ett bättre liv. De trotsar köld och hetta, fattigdom och förnedring för att ta sig hit. Många dör på vägen. Många får vänta. Många behandlas illa. Många tvingas vända om, andra får stanna. Mitt i denna verklighet blåser läskigt bruna högervindar runt om i Europa. Rasisternas fotfäste ökar och hotet mot solidariteten och medmänskligheten växer. Samtidigt närmar sig tre val med stormsteg! Val till Europaparlamentet och Svenska Kyrkan nästa år och sedan, 2010, är det dags för allmänna val.

Solidaritet är ett tidlöst socialdemokratiskt rättesnöre. Det måste genomsyra allt vi gör – våra liv, våra vanor och vår politik. Hur gör vi det i migrations- och flyktingpolitiken? I ljuset av vad som pågår i vår omvärld vill vi diskutera detta. Vad är egentligen europeisk migrations- och flyktingpolitik? Vad betyder Schengen, förstalandsprincipen och transportörsansvaret? Och så klart: hur vill vi att den socialdemokratiska politiken på området ska se ut? Onsdagen den 27 augusti bjuder därför Stockholms Broderskapsdistrikt, tillsammans med Socialdemokraterna i Stockholms internationella utskott, in till mötet : SOLIDARITET!
Hur stavas det i migrations- och flyktingpolitiken? Medverkar gör olika spännande personer och vi hoppas att du också vill delta! Alla är välkomna, så ta med vänner och bekanta!

Många glada sommarhälsningar!
Laila Naraghi,
Ordförande Stockholms Broderskapsdistrikt

Laila! Jag kommer på mötet onsdagen den 27 augusti kl 18.30, Sveavaägen 68 i Stockholm. Jag tar med mig fler och kanske kommer också nån som läst om mötet på bloggen. Noterade också att Jan O. Karlsson fd migrationsminister, Madelaine Seidlitz, Amnesty och s-riksdagsledamoten Magdalena Streijffert medverkar på mötet.