mars 25, 2009

Vem vinner i pensionskarusellen?



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nu är det igång igen, mediadrevet har hittat en syndabock och den här gången är det LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin som är måltavlan. Pensionsbolaget AMF har oavsett vem som fattat besluten belönat sina direktörer rikligt. Miljonerna rullar. Jag har svårt att förstå vad de ska göra med alla dessa pengar. Man kan bara äta sig mätt. Den moderatledda regeringen myser säkert och får vackert sitta i orubbat bo. Samtidigt kan vi konstatera att Sverige har Europas högsta ungdomsarbetslöshet - 25 procent! Arbetslösheten i riket är 8 procent! Om detta är det inte mycket som rapporteras eller debatteras. Arbetslöshetsförsäkringen har försämrats. Regionalpolitiken och arbetsmarknadspolitiken är avskaffad. Högerkrafterna har alltid attackerat facket. Medierna har dresserats att följa husse. Sjuka ställs mot friska. Utlandsfödda ställs mot svenskfödda. Arbetslösa ställs mot de med arbete. Sverige har blivit kallt och hårt. Klassamhället har fått ny vind i seglen.
-----------------------------------------------------------------------
Det finns väl fler än Wanja i AMFs styrelse? Varför synar man inte dem? Är det för att Wanja är kvinna? Det börjar likna riksmobbning. Låt den utlovade utredningen utreda och klarlägga vad som hänt innan man dömer Wanja eller någon annan!
-----------------