mars 29, 2009

Marlon Brando funkar också på spanska

För att bättra på eller åtminstone behålla mina nyvunna kunskaper i spanska har jag precis tittat på en film med Marlon Brando, på spanska. "The wild one" eller "el SALVAJE" är en klassiker. Brando spelar gängledaren som tar över en stad och det handlar emellanåt om både kamp och rättvisa. Det känns bra att vara hemma i Stockholm. Jag har varit på en hel del långresor under 2008 och början på 2009. Det lär dröja åtminstone till hösten innan nästa längre trip blir av. Jag börjar längta till sommaren och "hem" till Norrbotten. Det är som eljest där uppe, det bara är så. Jag håller på att skriva slutklämmen på en bok med arbetsnamnet "I en annan del av världen". Boken ska presenteras den 18 eller 19 maj och kommer att handla om Grafiska Fackförbundets internationella verksamhet. Det blir några nedslag i Asien, Afrika och Latinamerika. Ett ganska "litet" fackförbund har med ganska små medel gjort ganska mycket genom åren. Det förmodligen bästa sättet att minska fattigdomen i världen är att bilda fackföreningar. Om två månader är Grafiska Fackförbundet sammanslaget med Skogs- och Träfacket. Det nya förbundet ska heta GS. Jag ser fram emot förändringar och nyheter. En vecka efter sammanslagningen är det Europaparlamentsval.
-----------------------------------
Bra avslöjande om Sverigedemokraterna
Sverigedemokraterna har det jobbigt just nu. De säger utåt att de inte är rasistiska eller främlingsfientliga men har avslöjats med dold mikrofon och det framgår helt klart att de står för en avskyvärd politik.
-------------------------------------------
Radioprogrammet Kaliber har låtit tre reportrar bli medlemmar i Sverigedemokraterna i Stockholm, Göteborg och Skåne. Samtliga har varit utrustade med dold mikrofon för att spela in det som sägs på interna möten. Syftet är att ta reda på om den bild som ges utåt är samma som den som finns inåt.
Det här är andra repliker från några möten gjorda av partimedlemmar med förtroendeuppdrag eller som står på vallistor för partiet:
– Man undrar varför de inte äter gris och sådär. Då var det någon som trodde att de hade haft dem som älskarinnor och då kan man inte äta upp dem sedan, tänkte han.
– De som kommer från de här länderna är väldigt råa och riktiga barbarer...(skratt) De är det, de har det i ryggraden.
------------------------------------------
Sverigedemokraterna är helt klart främlingsfientliga och står dessutom för en fackföreningsfientliga politik. Vi måste hjälpas åt och se till att de inte kommer in i Euoropaparlamentet eller Sveriges Riksdag! Anna-Lena Lodenius har stor kunskap om Sverigedemokraterna. Läs Anna-Lenas och Mats Wingborgs blogg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------