januari 11, 2009

Stoppa dödandet i Gaza













Foto: AFP


I går natt kom jag hem från en semesterresa i Kambodja. Resan har gett många nya intryck och en hel del välbehövlig vila. Mobiltelefonen var helt död under resan, svenska abonnemang funkar ej i Kambodja, egentligen var det rätt skönt att komma ifrån på riktigt. Även internet fungerar dåligt där. Nyhetssändningarna från CNN och BBC blev kontakten med omvärlden.
-------
Nyheterna har tyvärr dominerats av de israeliska attackerna mot Gaza, som nu hållit på i mer än två veckor. Jag lider med befolkningen i Gaza. De bor i världens största koncentrationsläger och har svårt att få tag på vatten och mat. Den palestinska civilbefolkningen dödas och lemlästas i samband med Israels offensiv mot Gaza i sin jakt på den militanta grenen Hamas. Hamasrörelsens raketbeskjutningar kan självklart ej accepteras. Israels övervåld mot palestinierna måste upphöra. Främst drabbas barn och kvinnor. Runt om i världen höjer folken sina röster och demonstrationer sker, också i USA. Sveriges och världens regeringar måste sätta tryck i frågan, våldet och dödandet måste upphöra.

Åter till Kambodja. Många nya intryck som sagt. Det är trettio år sedan förtryckarregimen med Pol Pot i spetsen fick ge sig. Kambodja är oerhört fattigt, det har jag sett med mina egna ögon. Återuppbyggnaden av detta land kommer att ta lång tid. När det gäller infrastruktur finns det mycket att önska. Vi besökte Phnom Penh, Siam Reap och avslutade med en vecka i Sihanoukville. Det blev en hel del fotograferande. Några av bilderna från Phnom Penh, Tonle Sap och Angkor Wat kommer här:
--------



----------
















-------