december 01, 2008

Broar mellan Sverige och Chile




















Vädret förändras snabbt. Bilden är från Norrmälarstrand förra lördagen. Jag fick lite julkänsla. Men det var då det. Nu är all snö borta.
-----
Jag är just nu i Santiago i Chile. Grafikerna i Chile och Sverige bygger broar tillsammans med UNI, Union Network International. Vi har ett pågående projekt med våra bröder och systrar i det chilenska grafikerförbundet CONAGRA. Under förra året ökade medlemsantalet i det chilenska facket med ungefär fem procent. Fem procent, det är bra det. Under några dagar ska jag tillsammans med Bengt-Åke Karlsson från Göteborg och Adriana Rosenzvaig från UNI besöka grafiska arbetsplatser. Vi ska ha möten med CONAGRAs förbundsstyrelse, socialistpartiets ledning, företrädare från den chilenska arbetsgivarorganisationen och andra intressanta personer och organisationer.
---------
Det är väldigt sällan som jag bär slips. Det brukar kännas som att jag ska strypas, men jag har faktiskt packat med mig en slips på denna resa. Vi får se om slipsen kommer till användning.
-----
I Santiago har julpyntningen kommit igång. Dryckesjätten Coca Cola exponeras i julgranen mitt framför presidentpalatset. Vad säger man? För mig har inte Coca Cola nåt med julen att göra. Tacka vet jag Julmust!
------